Exotické prostředí Etnofestu přilákalo do Vysočan stovky lidí

Praha - Exotické prostředí a příjemné počasí dnes přilákaly stovky lidí na multikulturní festival Etnofest, který ve vysočanském parku Podviní uspořádala devátá pražská městská část. Za zvuku cizokrajné hudby mohli návštěvníci ochutnat speciality různých kuchyní a nakoupit netradiční výrobky. Připraven byl i program pro děti.

Pořadatelé Etnofestu chtějí lidem představit kulturu cizinců i menšin, které v Česku žijí. Na 4. ročníku festivalu se tak představila například moldavská zpěvačka Rodica Stegarescuová, která zpívala národní písně své země, nebo řecký taneční soubor Akropolis.

Lidé v parku obcházeli stánky jednotlivých zemí a neziskových organizací. Ochutnávali speciality africké, afghánské, ukrajinské, japonské a čínské kuchyně. Zajít mohli do čajovny nebo si koupit moldavské víno. Prodávaly se také oděvy, tašky, knihy a CD.

Velký zájem byl například o japonský stan, ve kterém se podávalo tofu na několik způsobů. Většina příchozích si odnášela svoji vlastní kaligrafii, kterou jim namalovaly Japonky podle jejich přání. Lidé nejčastěji chtěli napsat svoje jména a jména svých přátel a rodinných příslušníků. Děti měly na festivalu zase své hřiště, mohly se zúčastnit i zeměpisné soutěže nebo si například vyzkoušet výrobu míčků z vlny.