KontAKTfoto: Jak se dělá akt

Františkovy Lázně - Focení aktů je hlavním tématem fotografické dílny KontAKTfoto. Workshopu ve Františkových Lázních, který už po třinácté pořádá chebská Galerie 4, se účastní amatéři, studenti uměleckých škol i profesionálové. Například Martin Schreiber, který nedávno představil v ČR svůj soubor Madonna a kovbojové, unikátní akty začínající popové hvězdy. V roli fotografky, lektorky a modelky se KontATKfota účastní Sára Saudková, za přední české fotografy ještě Miro Švolík nebo Vladimír Židlický.

Největší díl šestidenní tvůrčí dílny zabírá praktická část. Od rána do večera se fotí v pěti ateliérech. Pozdní večery jsou vyhrazeny seminářům a diskusím nad pořízenými snímky. Mluví se o nových trendech ve vývoji žánru, vyměňují se zkušenosti.

Na konci workshopu vyberou organizátor Zdeněk Illek a Sára Saudková od každého autora pět až sedm fotografií, které budou následně vystaveny. Dílna trvá do 30. listopadu.

Sára Saudková:

„Jem fascinovaná tím, že jeden vedle druhého přicházejí s vlastním viděním světa. Vždycky když nakouknu do ateliéru, kde zrovna fotí, je tam vždycky něco, co mě ohromí, protože každý člověk má naprosto jinou kameru v oku.“

Vydáno pod