Na vyhlášení cen Žebřík přijede zpěvák Glenn Hughes

Plzeň – Britský zpěvák a baskytarista Glenn Hughes, který mimo jiné působil ve skupinách Deep Purple a Black Sabbath, bude hostem vyhlášení hudebních cen Žebřík 2008, kterou pořádá časopis Report. Podle vydavatele časopisu Jardy Hudce zahraje na předávání cen v plzeňském Domě kultury to nejlepší ze své čtyřicetileté hudební kariéry. Doprovodí ho skupina českých hudebníků, kteří se sejdou speciálně při této příležitosti.

Glenn Hughes nenavštěvuje Česko zřídka. Naposledy vystoupil loni 10. prosince na vánočním koncertu skupiny Monkey Business. „K jeho pozvání jsme se odhodlali po zkušenosti s loňským Žebříkem, kde zazářil Ashley Slater z Freak Power,“ uvedl Hudec.

Na vyhlášení výsledků 17. ročníku česko-slovenské ankety Žebřík 2008, které má trvat pět hodin, se vedle Hughese představí také například Horkýže slíže, Clou, Kryštof, Děda Mládek Illegal Band, Wohnout nebo rapper Indy. Druhá scéna bude ve znamení hip hopu, funku a breakbeatu v podání předních dýdžejů. Večer bude moderovat režisér Zdeněk Suchý.

Hlasování čtenářů v letošním ročníku ankety Žebřík formou sms začalo ve čtvrtek a bude pokračovat do konce ledna. Z tohoto hlasování vzejde pět nominovaných v 11 kategoriích. Nominace budou zveřejněny 1. února, o definitivních výsledcích pak fanoušci rozhodnou ve druhém kole, které potrvá do konce února.