Kaplickému zazpívají Support Lesbiens a Petr Hapka

Praha - Veřejné rozloučení s Janem Kaplickým se bude konat v úterý 27. ledna v Pražské křižovatce, tedy prostoru vzniklém z kostela sv. Anny na Starém Městě. Pořadatelé opět změnili začátek setkání - lidé se mohou přijít s architektem rozloučit od 13:00 do 19:00. Rozloučit se s ním přijdou i známí architekti z Česka a zahraničí, například architektka Eva Jiřičná. Z českých kolegů a přátel se s Kaplickým rozloučí i jeho přítel, zpěvák a architekt Pavel Bobek. Během setkání zazpívají několik písní skladatel Petr Hapka a zpěvák skupiny Support Lesbiens Kryštof Michal.

Jan Kaplický, známý v Česku především díky svému návrhu nové budovy Národní knihovny, zemřel náhle minulou středu večer v Praze. Týž den se mu narodilo jeho druhé dítě, dcera Johanka.

Chystá se manifestace za výstavbu blobu

Sílí hlasy, že zavržený projekt Národní knihovny by měl být realizován. Fanoušci blobu chystají do Prahy na 5. února manifestaci, komunikují spolu po síti a do skupiny, která vyjadřuje tento názor, vstoupilo již 17.000 lidí. Skupina se rozhodla přejít z prostoru virtuálního do občanského, a proto se transformuje do občanské iniciativy Demokracie staví.

Pražská křižovatka vznikla z podnětu bývalého prezidenta Václava Havla. Je místem různých setkání, kde se pořádají přednášky, diskuse, koncerty, představení, výstavy i meditace. Autorkou architektonického řešení je Eva Jiřičná.