Rocková babička Tina Turner rozžhavila O2 arénu

Praha - Skladbou Steamy Windows, kterou Tina Turner přezdívaná „rocková babička“ obvykle zahajuje svá vystoupení, začal i večer v pražské O2 aréně. Letos sedmdesátiletá americká poprocková hvězda energicky vtrhla na jeviště spolu se čtyřmi spoře oděnými tanečnicemi ve své typické bohaté paruce, s výrazně namalovanými rty a ve stříbrných šatech odhalujících její proslulé nohy pojištěné společností Lloyd's na několik milionů liber. Na koncert Turnerové se podle pořadatelů vypravilo téměř 16 000 lidí.

„Byl to koncert, řekl bych, něco mezi rockovou show a podívanou v Las Vegas. Tina Turner měla tanečnice a dost meziher, aby si mohla vydechnout, komunikovala s publikem. Bylo to tak dobře postavené, že nikomu nepřišlo ani na mysl, že je Tině už sedmdesát. Samozřejmě že hodnocení je vždy subjektivní. Někomu se klidně mohlo zdát, že už je toho dost a Turner by na podium už nemusela lézt, ale zase na druhé straně její výkon byl obdivuhodný, byl to výkon hodný atleta,“ informoval ihned po koncertě hudební publicista Josef Vlček.

„V tomhle věku by člověk spíš očekával, že hlas jde už do klidu, což já u ní absolutně nezaznamenávám. Nejsou tam žádné změny, to je opravdu přírodní úkaz,“ zhodnotila slavnou kolegyni Helena Vondráčková.

V rámci své komerčně úspěšné šňůry Tina!: 50th Anniversary Tour se majitelka charakteristického chraplavého hlasu v Praze představila potřetí. Osminásobná držitelka ceny Grammy zde poprvé vystupovala v roce 1981, kdy nadchla Lucernu, podruhé zazpívala v roce 1996 na pražském fotbalovém stadionu Bohemians.

Turner dnes večer zazpívala všechny hity z raných dob své hudební kariéry, jako jsou River Deep Mountain High, Proud Mary a Nutbush City Limits, dále hity Let's Stay Together, What's Love Got to Do With It, We Don't Need Another Hero a The Best a také singly z 90. let nebo titulní píseň ze stejnojmenného bondovského filmu Goldeneye.

Evropskou část turné zpěvačka odstartovala 14. ledna v německém Kolíně, z Prahy pokračuje do Paříže. Poslední zastávkou měly být původně 30. dubna belgické Antverpy, ale vzhledem ke zrušení dvou anglických koncertů se ukáže ještě 3. května v Londýně a o dva dny později v Sheffieldu.

Vydáno pod