Přátelé i veřejnost se rozloučí s Matuškou 18. června

Praha - Poslední rozloučení se zesnulým zpěvákem Waldemarem Matuškou se bude konat 18. června na pražském Žofíně. Akce bude mít oficiální část, poté se s populárním zpěvákem bude moci rozloučit i veřejnost. Uctít památku slavného zpěváka by měl přijít i prezident republiky Václav Klaus; Hrad prezidentovu účast zatím nepotvrdil. Součástí oficiální části bude vystoupení skupiny K.T.O a Heleny Vondráčkové.

„Oficiální část začne v 10:00, přizpůsobili jsme ji panu prezidentovi. Předpokládám, že bude trvat tak hodinu. Ve 12:00 bude umožněn vstup veřejnosti,“ uvedl manžel a manažer Heleny Vondráčkové Martin Michal, který pohřeb organizuje S Matuškou se přijdou rozloučit jeho nejbližší přátelé a spolupracovníci, očekává se, že na desátou hodinu se na Žofíně sejde zhruba 700 lidí. Žofín pak podle něj zůstane otevřen tak dlouho, aby se po poledni dostalo i na všechny fanoušky.

Waldemar Matuška zemřel 30. května na Floridě, kde žil se svou rodinou. Příčinou úmrtí šestasedmdesátiletého umělce byl zápal plic a selhání srdce. Na pohřeb ze Spojených států přiletí Matuškova žena Olga a syn. Autorem výtvarné podoby pozvánky na poslední rozloučení bude Kristián Kodet. Pořadatelé oslovili ohledně účasti také Karla Gotta, ten prý zatím kvůli pracovním povinnostem neodpověděl.