Koncert pro Jacksona - královská ostuda místo královského sbohem?

Vídeň – Za čtrnáct dní by se měla ve vídeňském Schönbrunnu konat velkolepá rozlučková akce s Michaelem Jacksonem. Jenže čím víc se koncert blíží, tím víc řídne seznam hvězdných hostů a hrozí, že Královské sbohem králi popu skončí parádní ostudou. Hvězdy jako Madonna nebo U2 se pořadatelům zatím nepodařilo získat a někteří z účinkujících, jejichž jména tento týden organizátor akce Michaelův bratr Jarmaine oznámil, svou účast odvolali. Přitom se už prodala polovina lístků.

„Právě teď by seznam účinkujících nejspíše nenaplnil ani vídeňskou městskou arénu,“ komentovala situaci rakouská televizní stanice ORF, která seznam účinkujících označila za frašku.

Jarmaine Jackson dnes na tiskové konferenci totiž odvolal, co slíbil. Na pódiu ve tvaru koruny u vídeňského zámku se zřejmě neobjeví hvězdy R&B Mary J. Bligeová a Chris Brown.

Bligeová má pracovní závazky na módní přehlídce Gucciho v Miláně a Brown s velkou pravděpodobností nedostane soudní povolení. To by totiž potřeboval pro cestu do ciziny, protože je v současné v pětileté podmínce za to, že zbil svou bývalou přítelkyni Rihannu. Nejistá je prý i účast Natalie Coleové, jejíž jméno v souvislosti s rozlučkovým koncertem také tento týden padlo.

Podle původního scénáře mělo na vídeňské akci vystoupit dvacet až pětadvacet hvězd spolu s Jacksonovou doprovodnou skupinou a jeho tanečníky. Jarmaine v úterý oznámil, že účast potvrdilo třináct umělců, mezi nimi i ti, jejichž koncertování v Schönbrunnu se teď ukázalo jako zdaleka ne stoprocentní.

Jarmaine také tvrdil, že jeho tým je v kontaktu s Madonnou a dalšími hvězdami. Například Stevie Wonder, jenž se účastnil také veřejného rozloučení s Jacksonem na začátku července v losangelském Staples Centrum, se prý snaží najít ve svém plném diáři pro vídeňský koncert skulinku. Žádný ze slavných hudebníků ale zatím nepotvrdil ani to, že by o cestě do Vídně uvažoval.