Hovězí šaty Lady Gaga v rokenrolové síni slávy

Cleveland (USA) - Proslulé šaty ze syrového masa, které si kontroverzní americká zpěvačka Lady Gaga oblékla na loňské předávání cen MTV, budou ode dneška vystaveny pro veřejnost v rokenrolové síni slávy v americkém Clevelandu. Píše o tom agentura AP. Šaty, které byly vyrobeny z plátků argentinského hovězího, byly před transportem do muzea nejprve uchovávány v chladírně, poté zakonzervovány chemikáliemi a nakonec usušeny pod dohledem preparátorů.

Mluvčí síně slávy Margaret Thresherová uvedla, že po vysušení šaty získaly tmavý odstín, a byly proto natřeny barvou, aby vypadaly „čerstvě“. Celý proces úpravy trval několik měsíců. Šaty budou k vidění do února 2012.

Stefani Joanne Angelina Germanotta (* 28. března 1986, New York) je americká zpěvačka a skladatelka italského původu. Její umělecký pseudonym Lady Gaga vznikl podle názvu skladby od skupiny Queen – Radio Ga Ga. K srpnu 2010 celosvětově prodala přes 15 milionů alb a 51 milionů singlů. Časopisy Time a Forbes ji v roce 2010 zařadily mezi 100 nejvlivnějších osobností světa, respektive 100 největších celebrit (na 4. místo).Forbes ji navíc označil jako 7. nejmocnější ženu planety.