Festival Pohoda vzpomene na Havla a čeká na Public Enemy

Trenčín - Na Slovensku začíná hudební festival Pohoda, na kterém se během tří dnů představí řada umělců včetně hudebníků z Česka. Festival je zaměřen hlavně na rock a elektronickou muziku. Úvodní večer bude patřit vzpomínce na posledního československého a prvního českého prezidenta Václava Havla, jenž zemřel loni před Vánocemi. Jako hlavní hvězdy vystoupí Lou Reed nebo Public Enemy.

Na pódiu na trenčínském letišti vystoupí undergroundová kapela The Plastic People of The Universe. Tu vystřídá americký zpěvák Lou Reed, který na Slovensko míří ze svého pražského koncertu. Právě tito hudebníci patřili mezi Havlovy přátele. Zesnulý exprezident se například podílel na některých albech legendárních „Plastiků“ a měl i čestný titul nehrajícího člena skupiny.

Na několika scénách festivalu je připravena více než stovka vystoupení a součástí programu jsou diskuse, divadelní představení či promítaní filmů. Návštěvníkům se předvede mimo jiné americká hiphopová formace Public Enemy a dále skupiny Kasabian, Elbow, Eskymo, Yann Tiersen, The Horrors nebo The Kooks. Z českých umělců přijedou také Tata Bojs, vystoupí i Iva Bittová a Čikori.

Trenčín, kde se Bažant Pohoda odehrává, se nachází poměrně blízko českých hranic. Autem můžete na akci vyrazit po silnici E50 přes Buchlovice a Uherské Hradiště. Vlaky jedou přes Žilinu, anebo přes Bratislavu.