Suzanne Vega to s Čechomorem pěkně klape

Ostrava – Suzanne Vega patří mezi nejslavnější světové písničkářky. Její Tom’s Dinner nezná jen hluchý. Tato dáma právě končí své evropské turné – mezi Prahou a Hradcem Králové si našla čas i na Ostravu. Do tamní ČEZ Arény si ji přišlo poslechnout asi 1 700 diváků.

Vystoupení Suzanne Vega v Ostravě bylo výsledkem spolupráce se skupinou Čechomor. Vega totiž hostuje během jejich programu s názvem Proměny. 

„Potkali jsme se před pár lety. Oni hrají folkovou muziku, já dělám něco podobného. A Gerry Leonard, můj kytarista, produkoval jejich poslední album. Takže je to takové pěkné spojení,“ vysvětlila zpěvačka, jak se vůbec k české formaci dostala. 

„Spolupráce se Suzanne Vega znamená hlavně pět a půl roku práce našeho managementu a touhy, abychom si s ní zahráli. A to se povedlo,“ přidal se František Černý z Čechomoru. 

Všechny hudebníky navíc doprovázela Smíchovská komorní filharmonie, která nebyla ze spolupráce o nic méně nadšená. „Suzanne Vega je hudba mého mládí. To je právě to, na co jsem se těšil a co si člověk může zažít jednou za život – a je možná jeden z milionu,“ rozpovídal se šéfdirigent Josef Vondráček. 

Ostrava měla možnost zhlédnout jejich společné vystoupení vůbec poprvé. Dnes si ověří jeho kvalitu i v Hradci Králové.

Reportáž Petry Sasínové (zdroj: ČT24)