Kdo je na české hudební scéně nejhorší? Anticeny už jsou rozdány

Praha - Server Hudební masakry a časopis Čili Chili opět rozdaly své první opravdové anticeny Zlatý David. Toto „ocenění“ přistálo do náruče těm, kteří „zvítězili“ ve veřejném hlasování a kteří údajně przní českou hudební scénu svými výtvory. Někteří umělci si pro cenu dorazili osobně, jiní zase kritiku neunesli.

První místo v kategorii zpěvačky získala bloggerka Dominika Myslivcová, která se slovenským rapperem Gamba natočila svůj první „hit“ Vieš že si. Zpěvačka jako jedna z mála nesla cenu statečně, dokonce se s ní ochotně nechala vyfotit.

Coby nejhorší kapela byla vybraná dvojice Katka a Jindra, tedy údajně „svěží závan samohrajkového folkloru“. Nejhorší videoklip podle hlasujících natočil mladík PatCrycheer ke své skladbě s názvem Praha žije. Pokus o světovost však nikoho neobměkčil stejně jako jeho neodborné rýmování, a tak chlapcův počin zůstal označen jako „medvědí služba matičce Praze“.

  • Dominika Myslivcová zdroj: Dominika Myslivcová
  • Leo Beránek získal anticenu za nejhoršího zpěváka zdroj: Fb archiv Lea Beránka

Průšvihářem roku se stal Daniel Landa a jeho proměna v kouzelníka Žito 44, kterou letos předvedl na udílení cen Český slavík. Ceny ho titulovaly coby „blábolivého kejklíře“. Zlatý David v kategorii zpěváka putoval někdejšímu účastníkovi erotické reality show Hotel Paradise Leovi Beránkovi, jenž si vysoužil přízvisko „rapující manekýn hustý jako krupicová kaše“.

Právě on ale „výhru“ nenesl moc dobře. V klubu Roxy nejprve pozurážel všechny přítomné, poničil místní aparaturu a cenu Zlatého Davida demonstrativně rozbil. Jeho kroky posléze vedly před klub, kde napadl obyčejného kolemjdoucího a se svou partou jej zmlátil do krve. Beránek nyní čelí trestnímu oznámení za ublížení na zdraví.

Vydáno pod