Připravte si punčochy. Santana naděluje i v Česku

Praha - Carlos Santana umí očarovat kytarou. Jeho čeští fanoušci se o tom mohli přesvědčit před třemi lety a další možnost budou mít 1. srpna, kdy tento americký kytarista, zpěvák a skladatel mexického původu vystoupí v pražské O2 areně.

Naše hlavní město je jednou ze zastávek na Santanově World Tour, na které propaguje album Shape Shifter z roku 2012. K nahrání třinácti sólových písní si přizval jediné hosty, své dvorní vokalisty Andyho Vargase a Tonyho Lindsaye.

Šestašedesátiletý Santana je nositelem deseti cen Grammy. „Santana během celé své kariéry hýří všemožnými barvami a prostřednictvím své univerzální mnohonárodnostní hudby rozdává poselství lásky, tolerance a bratrství. Do své tvorby absorboval všemožné vlivy, od afrokubánských rytmů až po arabskou nebo indickou hudbu. Od ostatních kapel se od počátku kromě svého kytarového umění odlišoval zejména užíváním různých exotických nástrojů,“ píše o kytaristovi pořadatel pražského koncertu. 

Santana zazářil už na legendárním festivalu Woodstock v roce 1969 a proslavil se v 70. letech hity jako Black Magic Woman či Oye Como Va. V roce 1999 se mu povedl comeback s albem Supernatural, které při udělování cen Grammy získalo osm ocenění. Reedici desky propagoval v roce 2010 při pražském koncertě. Poprvé před českým publikem vystoupil v červenci 2004.