Bejbypankáči budou mít vlastní televizní Zpívačky

Praha – Kašpárkovi v rohlíku jsou už zřejmě divadelní i hudební prostory malé. Projekt se teď pustil do natáčení pilotního dílu televizního pořadu Zpívačky pro Bejbypankáče. Zazní v něm např. lidová písnička Ten chlumecký zámek v podání kapely Dobré ráno Blues nebo Ach synku, synku v reggae podání skupiny Švihadlo.

„Na jaře jsme točili tři piloty pro ČT: D. Bohužel to nedopadlo a v tuto chvíli tvoříme nový pilot, sami ve své produkci, který teprve půjdeme nabízet do různých médií,“ uvedl tvůrce a režisér David Dvořák. Datum vysílání Zpívánek tedy zatím stanoveno nebylo.

Kašpárek v rohlíku se v současnosti připravuje na jediný pražský koncert v Lucerně, který proběhne 14. prosince. Pestrobarevnému mecheche budou předskakovat funkoví United Heads. Příchozí se dozví o tajemných zákoutích Kašpárkova života a kapela postupně odehraje vybrané skladby ze všech desek. A vstupenka? Stříkačka na vodu…

Ve vlastní produkci skupiny Kašpárek v rohlíku vyšly také všechny její čtyři desky, na kterých se podíleli známí umělci jako třeba David Koller, Lenka Dusilová či Milan Cais. První cédéčko z roku 2007 Bejbypank následovaly o dva roky později deska Kašpárek navždy a vánoční singl Ježíšku panáčkuj! Poslední CD Ten Halywůd vyšlo loni. Nová deska se nachází v přípravné fázi.

Kašpárek v rohlíku vznikl podle Hany Vojtěchové z vydavatelství Indies Scope v době, kdy začali mít rockoví hudebníci vlastní děti, a pod tlakem nízké úrovně české hudební tvorby pro nejmenší se rozhodli servírovat rock'n'roll v kvalitní a dětsky přijatelné formě. „Hrajeme v podstatě rock'n'roll. Naše hudba má stejný základ jako hudba pro dospělé, kteří na ni tancují spolu s dětmi,“ prohlásila zpěvačka kapely Karolína Dytrtová.