Mladé umění má konečně pokoj

Praha - Umělecké obory od malby přes nová média až po design obuvi, každý ve svém pokoji. Projekt představjící mladé umění ve svém druhém ročníku obsadil nevyužívaný palác na Malé Straně. Studentské práce zde budou k vidění od 2. do 11. května.

Na Malé Straně se ateliéry změnily v pokoje (zdroj: ČT24)

Loni se podobným způsobem prezentovali mladí architekti, letos mají prostor se představit umělecké školy z celé České republiky. Každý z bezmála čtyřiceti studentských ateliérů dostal k dispozici jeden pokoj a volnou ruku v tom, jak jej využije. Třeba ateliér performance se při vyrábění nábytku inspiroval přírodou, studenti ateliéru keramiky zase „zavařili“ svoje portréty.

Výsledkem projektem být podle pořadatelů site-specific výstava, která palác v centru Prahy na deset dní oživí a připraví tak návštěvníkům jedinečný kulturní zážitek. Nabíc je možností pro mladé tvůrce prezentovat svou tvorbu a srovnat ji s tvorbou svých kolegů.

V prostorách v Cihelné ulici 4 se potkají školy z Prahy, Brna, Plzně, Ústí nad Labem, Ostravy, Liberce a Zlína. Jejich tvorbu navíc o víkendech doprovodí hudební program.