30 Seconds to Mars po páté v Praze

Praha - Americká kapela 30 Seconds to Mars znovu přijede do České republiky, tentokrát odehraje koncert v Pražské Tipsport Areně. Ten je naplánovaný na 30. června a fanoušci mohou stále ještě zakoupit lístky. Frontman kapely a oscarový herec Jared Leto přijede se svým bratrem Shannonem Letem a Tomo Miličevićem do Česka již po páté.

Rocková kapela vznikla v roce 1998 jako malý rodinný projekt bratrů Letových. Postupem času přibyli i další členové a trio, které známe dnes, se stalo jedním z nejvýraznějších pojmů na hudební scéně. Za několikaletou kariéru skupina stihla vydat čtyři studiová alba, dokumentární film a také se zapsala do Guinessovy knihy rekordů jako rocková kapela s nejdelším turné, které činilo neuvěřitelných 311 koncertních zastávek.

Poprvé se 30 Seconds to Mars představili českému publiku v roli předskokanů americké populární rockové kapely Linkin Park v roce 2007. Tři roky nato se vrátili do České republiky se svou vlastní koncertní show, která propagovala třetí desku, This Is War. Díky velkému úspěchu se kapela vrátila do Čech i rok poté jako jeden z hlavních z headlinerů na tehdejším Prague City Festivalu. Vystoupení však vyvolalo vlnu kritiky za hudební projev a vokální dovednosti lídra skupiny Jareda Leta. Bohužel v té době se zpěvák a hollywoodský herec v jednom potýkal se zdravotními obtížemi, což projev kapely negativně ovlivnilo.

30 Seconds to Mars mohli čeští fanoušci naposledy vidět roku 2013, kdy vystoupili na Rock for People, tentokrát již v plné síle. I za pár týdnů se Praha zřejmě dočká velkolepé show. Kapela, která má také v Česku velice oddanou „armádu“ svých fanoušků, která si říká Echelon, poté bude pokračovat ve svém turné koncertem ve Vídni.

Vydáno pod