Foo Fighters podpoří novinku dokumentem z nahrávání

Oblíbení rockeři Foo Fighters vydávají nové album. A hned mají jeden rekord – jde totiž o nejkratší nahrávku v jejich historii. Obsahuje osm skladeb, přičemž každou z nich kapela natáčela v jiném americkém nahrávacím studiu. Možná i proto nese název Sonic Highways.

Foo Fighters vydávají nové album (zdroj: ČT24)

Poslední, tři roky stará deska Wasting Lights vznikala v garáži frontmana Davida Grohla. Kritika i fanoušci ji přivítali s velkým nadšením a sestava díky ní dokonala proměnu v jednu z nejvýraznějších tvrdších sestav současnosti.

Novinka Sonic Highways vznikala na cestě. S různými spolupracovníky a v různých studiích trávili muzikanti pokaždé týden, než se vydali do dalšího města na další nahrávání. „Nejde sdělit hudební historii různých měst během jedné hodiny. My jsme se rozhodli to udělat jinak. Vezmeme kapelu, přesuneme ji z bodu A do bodu B a z toho vznikne píseň,“ odhalil původ svých toulavých bot bývalý člen Nirvany Grohl.

Během cest natočili Foo Fighters spoustu bonusového materiálu, a tak není divu, že v režii samotného zpěváka už vzniká dokument.

„Snažili jsme se najít lidi, kteří výrazně reprezentují jednotlivá místa. Jako když jedete do Seattlu, měli byste mluvit s někým přímo ze srdce hudební komunity. Když jedete do Nashvillu, musíte mluvit s Dolly Parton. Přijedete do Austinu, musíte mluvit s Williem Nelsonem. Je to všechno jedna mapa,“ uvedl muzikant. S touto filozofií projela pětice téměř celé Spojené státy.