Letní Letná zazimovala nový cirkus

Praha - Když pořadatelé pražského festivalu nového cirkusu Letní Letná, který se koná o prázdninách, připravovali zimní speciál, nejspíš netušili, jak se jeho názvem trefí. První ročník Lední Letné začíná totiž dnes, 2. prosince, kdy se nejen Praha potýká s ledem.

Novocirkusová přehlídka ovšem slibuje mrazení spíše než z počasí z výkonů účinkujících artistů. V hlavním programu se objevují podobná jména jako v jeho letošní letní obdobě, která se konala od 17. srpna do 2. září.

V první řadě jde zejména o úspěšné představení Loser(s), za nímž stojí duo DaeMen. Svůj maximální improvizační standard předvede divadlo VOSTO5 ve svém Stand'artním kabaretu, připojí také Slzy ošlehaných mužů. Cirkus Mlejn připravilo novinku Fer Play - akrobatické pojednání o hravosti lidského druhu za přítomnosti kovu; herečka Vanda Hybnerová a slovenská performerka Lucie Kašiarová se setkají jako Angel-y v klaunském představení. Adventní víkendy zaplní celodenní programy pro rodiče s dětmi a na poslední den roku chystá festival speciální silvestrovský program.

„Chceme přenést cirkusovou a přátelskou atmosféru Letní Letné i do vánočního času, který je naplněn setkáváním přátel, rodin a dětí. Nabízíme magickou atmosféru představení ve vyhřátém šapitó, s vůní svařáku, ověnčeným vločkami sněhu…,“ připojil poetické pozvání ředitel festivalu Jiří Turek.

Lední Letná zimuje na holešovickém Výstavišti od 2. prosince do 12. ledna.