Zemřela ďábelská paní Baylocková z filmu Přichází Satan!

Herečka Billie Whitelawová je po smrti. Jedna z postav hororu Přichází Satan! odešla ve věku 82 let. Proslavila se nejen v tomto kultovním filmu z roku 1976, účinkovala také ve filmech Jednotka rychlého nasazení, Spusťte tu revoluci beze mne nebo Jana Eyrová.

Whitelawová si herecké kariéry neužila jen před kamerami, patřila také mezi divadelní herečky. Dlouhodobě spolupracovala s dramatikem Samuelem Beckettem a stala se tak nejslavnější odbornicí na jeho díla. Byla také členkou britské Národní divadelní společnosti. V roce 1991 jí byl udělen Řád britského impéria.

Whitelawová vyrůstala v anglickém dělnickém prostředí a poprvé se na jeviště postavila v osmnácti letech. Na obrazovce se ukázala v roce 1954 v debutu The Sleeping Tiger. První významné ocenění BAFTA jí však přinesl až film Charlie Bubbles, o pár let později to byla zase filmová psychologická studie Twisted Nerve.

Hororovým fanouškům se však zapsala do povědomí díky roli paní Baylockové, tedy ďábelské průvodkyně zlem pro malého Damiena v Přichází Satan! Za výkon získala British Film Award.