CzechInvest dočasně povede Reichl, dosavadní šéf jihomoravské pobočky

Vládní agenturu pro podporu podnikání a investic CzechInvest dočasně od pondělí 1. července povede Patrik Reichl, dosavadní ředitel jihomoravské regionální kanceláře. Potvrdila  to náměstkyně ministra průmyslu a dočasná ředitelka CzechInvestu Silvana Jirotková.

Ve vedení agentury bude Reichl do té doby, než bude vybrán nový generální ředitel, který má řídit už sloučené agentury CzechTrade a CzechInvest. Konkurz by měl být vypsán v závěru letošního roku.

Reichl loni čelil kritice, že v amatérských videích parodoval své nadřízené a glosoval českou politickou situaci. „Tehdejší vedení agentury z kauzy vyvodilo důsledky a Patrik Reichl byl potrestán dočasným snížením osobního ohodnocení,“ řekla Jirotková.

Jirotková je přesvědčena, že tato parodující videa Reichlovy dlouholeté odborné a manažerské zkušenosti ani velmi dobrou znalost CzechInvestu nesnižují.

„Tyto znalosti a dovednosti zcela jistě zúročí především v době, kdy agenturu čeká kromě standardní agendy rovněž stěhování a pravděpodobně také slučování s agenturou CzechTrade,“ odpověděla na otázku, proč si vedení ministerstva vybralo právě jeho.

Ředitele CzechInvestu Karla Kučeru odvolal tehdejší ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner (za ANO).