Modernizovaná Škoda Octavie se objeví na začátku příštího roku

Škoda Auto se chystá vyjet s modernizovanou Octavií třetí generace již na začátku příštího roku. Vůz asi představí ještě před březnovým autosalonem v Ženevě. Naopak nová generace kompaktního SUV Yeti bude mít premiéru až na podzim na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Uvedly to důvěryhodné zdroje z automobilky.

U faceliftu Octavie bude hlavní viditelná změna v podobě dělených předních světlometů, lehce pozměněná bude i záď, ale auto má hlavně dostat další elektronickou výbavu, kterou disponuje Superb nebo Kodiaq. Yeti by měl být zcela nový vůz s většími rozměry proti stávající generaci. Vyrábět se bude spolu se Seatem Ateca v Kvasinách. Modelovou ofenzivu Škody příští rok doplní modernizované verze vozů Citigo a Rapid.

V roce 2018 přijde na řadu modernizovaná Fabie a ještě v tomto roce nebo o rok později by se měla objevit verze kupé velkého SUV Kodiaq. Kupé se sníženou zádí bude určitě k dispozici pro čínský trh, ale automobilka zvažuje i nasazení v Evropě. Po roce 2018 by měl vyjet i první crossover Škody, zhruba o velikosti Fabie. Crossover pod názvem Arona představí sesterský Seat už příští rok.

předseda představenstva Škoda Auto Bernhard Maier
Zdroj: Michal Kamaryt/ČTK

V roce 2019 počítá Škoda s uvedením prvního hybridního vozu. Podle předsedy představenstva Bernharda Maiera má být prvním hybridním modelem v Evropě Superb, v Číně s hybridním pohonem přijdou Octavia a Kodiaq. Zatím podle něj ale nepadlo konečné rozhodnutí, kdy budou tyto modely uvedeny na konkrétní trhy.

Škoda v polovině roku zahájila provoz Digitální laboratoře, která má vyvíjet nové aplikace pro její vozy a hledat nové obchodní příležitosti v oblasti digitalizace. Laboratoř zatím funguje na bázi partnerství s jinou společností. Do konce roku má podle Maiera začít fungovat jako nová samostatná firma se sídlem v Praze.

Vydáno pod