Štefunko opouští vedení PPF. Šéfovat bude jen O2

Praha - Dosavadní investiční ředitel PPF Martin Štefunko odejde ke konci května z vrcholového vedení skupiny. Bude se dál věnovat pouze funkci předsedy dozorčí rady operátora O2, ve kterém PPF vlastní téměř 85 procent akcií.

Tento dlouhodobě plánovaný krok podle mluvčího PPF Radka Stavěla souvisí s organizačním a právním oddělením infrastrukturní společnosti Cetin z firmy O2, kdy obě společnosti musí být personálně i procesně zřetelně odděleny. Štefunko proto již opustil i funkce ve statutárních orgánech společností PPF a PPF banka.

  • „Uplynulých pět let v PPF bylo pro mne hodně důležitých. Možnost pracovat s Petrem Kellnerem je neocenitelná životní zkušenost, za kterou jsem vděčný. Hodně jsem se v PPF naučil, odnáším si spoustu dobrých zkušeností,“ dodal Martin Štefunko.

„Martin je výrazná osobnost, člověk, jakých je v českém byznysu jen několik let. Za pět let, kdy byl investičním ředitelem, přispěl k zaměření investiční strategie PPF na velké projekty. Jsem přesvědčen, že stejně úspěšné jako jeho působení v PPF bude i jeho působení v O2 a že z toho budou mít ve výsledku prospěch všichni akcionáři,“ uvedl majoritní akcionář PPF Petr Kellner.

Martin Štefunko (1977) od roku 2001 působil ve firmě Penta Investments, kde se v roce 2003 stal součástí týmu pracujícího na expanzi do České republiky. Od roku 2004 ve funkci ředitele pro investice zodpovídal za řízení investičních projektů. Od roku 2009 pracoval ve skupině PPF a v roce 2013 se podílel na jejím vstupu do oboru telekomunikací v České republice a na Slovensku. Po akvizici O2 Czech Republic, včetně její 100procentní dceřiné společnosti na Slovensku, se v lednu 2014 stal předsedou dozorčí rady této společnosti.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství a maloobchodní služby až po biotechnologie. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. Skupina vlastní aktiva přesahující 24 miliardy eur. Do O2 PPF vstoupila loni v lednu, když získala majoritu od španělské Telefóniky.

Vydáno pod