Soutěž Junior Internet otevírá mladým nadšencům cestu do světa

Praha - Letos se konal již 10. ročník soutěže Junior Internet. Projekt je určen talentovaným dětem a mladým lidem do 18 let, kteří se aktivně věnují Internetu. Jeho cílem je být pro mladé počítačové specialisty odrazovým můstkem a podporovat je v jejich dalším rozvoji. Řada minulých vítězů vytváří projekty na profesionální úrovni, které obstojí i v konkurenci dospělých. Celý projekt Junior Internet iniciovali a s pomocí BMI sdružení organizují sami mladí lidé.

Soutěžícím je mezi 12 a 18 lety a mnohdy si dokážou vydělat až statisíce korun. Pro tyto mladé nadšence je internet prostor jak pro komunikaci, tak i pro obchod. Tito mladí tráví denně u počítačů v průměru až pět hodin. Nicméně podle organizátorů soutěže nejde o žádné počítačové maniaky. „Dnes už opravdu mladí lidé vyvíjejí projekty v profesionálních technologiích graficky velmi náročné a opravdu velmi propracované,“ komentuje soutěžící organizátor soutěže.
 
Jedna z vítězek si již přes rok díky „hraní“ s grafikou vydělává  statisíce korun. Přijímá zakázky zejména od grafických firem a od diskoték. Další mladý specialista získal cenu za stránky s online prodejem. Mladý internetový nadšenec z Třebíče byl zase oceněn za program, který zjednodušuje přenos souborů mezi mobilními telefony. Pracoval na něm půl roku. A z internetu si jej stáhlo již 4000 lidí. Soutěž Junior Internet otevírá těmto nadšencům dveře i do světa. Český nápad se totiž rozšířil i na Slovensko, do Polska a Francie.