Sázení přes internet - ode dneška samozřejmost už i v Česku

Praha - Pět největších českých provozovatelů kurzových sázek - Fortuna, Chance, Sazka, Synot Tip a Tipsport - ode dneška rozšiřuje nabídku svých služeb o sázení přes internet. Umožnilo jim to prosincové rozhodnutí ministerstva financí, které po letech zamítavého postoje sázky přes internet povolilo. Zájemci o tuto službu se však budou muset zaregistrovat na některé z kamenných poboček sázkových kanceláří.

Registrace internetových sázejících bude poměrně jednoduchá, je ji ale třeba provést na některé z kamenných poboček, kterých má pětice českých provozovatelů více než tisíc. „Stačí si sebou přinést doklad totožnosti, číslo svého bankovního účtu a nejlépe peníze, kterými si svůj nový herní účet ihned nadotují,“ poradil mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. V prvních třech měsících se podle něj zaregistruje až 30 tisíc sázkařů.

Češi už přes internet sázet mohli, ale ne u českých provozovatelů

Češi mohli přes internet sázet i v minulosti, ovšem s daleko menším komfortem. Pro svůj koníček museli totiž využívat webové servery zahraničních firem, které nemůže tuzemské ministerstvo financí regulovat. Čeští provozovatelé neměli k provozování tohoto byznysu potřebná povolení.

Na zahraničních serverech Češi ročně prosázeli tři až čtyři miliardy korun. Tuzemské firmy nyní věří, že se jim podaří přetáhnout na svou stranu značnou část české klientely, a značně tak rozšířit doposud prosázenou sumu, která se ročně pohybuje kolem 12 miliard korun.

Proč sázet přes internet?

Sázení přes internet přináší sázkařům řadu výhod. Největší je mnohem širší spektrum sázkových příležitostí v porovnání s těmi, které nabízí kamenné prodejny. Přidávají se ale také výhodnější kurzy, nulový manipulační poplatek, možnost sázet už od jediné koruny, nonstop provoz nebo přehled o historii sázení, a tím i výhrách a prohrách.