Pátý nejbohatší Němec skočil kvůli finanční krizi pod vlak

Blaubeuren - Německý miliardář Adolf Merckle, který byl podle Forbesu se jměním v hodnotě téměř 13 miliard euro pátým nejbohatším Němcem, skočil pod vlak. Podle dopisu, který zanechal na rozloučenou, ho k tomu přiměla finanční nouze vyvolaná otřesy světového hospodářství. Na svých webových stránkách o tom informoval německý list Bild.de.

„Finanční krizí způsobená ekonomická nouze jeho firem a s tím spojená nejistota posledních týdnů stejně jako bezmocnost zlomily náruživého podnikatele a on ukončil svůj život,“ sdělila Merckleova rodina.

Příbuzní miliardáře nahlásili jeho zmizení na policii včera večer. Sebevraždu podle dostupných informací spáchal v 19.30 skokem pod vlak ve svém rodném městě Blaubeuren.


Skupina firem, které Merckle ovládal, měla podle dostupných informací dluhy dosahující 16 miliard eur. Akcie jeho firem v důsledku finanční krize prudce ztratily na hodnotě a ztráty se nevyhnuly ani jeho soukromému majetku. Den před miliardářovou smrtí dostala jeho skupina záchranný úvěr ve výši 400 milionů eur. Krátce po oznámení jeho sebevraždy začaly akcie některých jeho podniků na burze opět růst.

Vydáno pod