Ikea se bojí o zdraví zákazníků, stahuje hrnek

Praha – Společnost Ikea, která v Česku provozuje čtyři obchodní domy s nábytkem a bytovými doplňky, stahuje z trhu nebezpečný skleněný hrnek Rund. Kvůli odchylkám v tloušťce skla se může hrnek při používání snadno rozbít. Společnost Ikea už eviduje několik případů, kdy při tom došlo ke zranění. Zákazníci mohou nebezpečný výrobek vrátit a dostanou zpět peníze.

Ikea se obává, že by se její klienti mohli vážně poranit o střepy. Hlášení o snadném rozbití eviduje z celého světa. „Společnost Ikea zatím obdržela dvanáct hlášení z celého světa o tom, že se skleněný hrnek Rund při použití rozbil. Při pěti z těchto uvedených případů došlo k úrazu,“ upozornila mluvčí společnosti Ikea ČR Jindra Válová. Odborníci poté zjistili odchylky v tloušťce skla, které vznikly při výrobě hrnku.

Ikea se proto rozhodla stáhnout skleněný hrnek Rund z prodeje ve všech zemích, kde působí. Společnost zároveň vyzvala zákazníky, kteří si tento hrnek zakoupili, aby ho přestali používat. Vrátit ho mohou v kterémkoliv obchodním domě Ikea a firma jim vrátí peníze.