Norimberk ovládly hračky

Norimberk - V Norimberku se otevřely brány tradičního Mezinárodního veletrhu hraček. Akce určená pouze pro odborníky letos do Německa přilákala téměř 2700 vystavovatelů. Výrobci i prodejci hraček budou moci uzavírat smlouvy až do úterý. Také 62. ročník největšího veletrhu hraček na světě pokračuje v loňském trendu: Hrajeme si v souladu s přírodou. Lídři trhu se tak opět soustředí na zelené hračky.

Veletrh, který potrvá do úterý, představí podle pořadatelů 70 tisíc novinek. „Náš veletrh je opět plný novinek. Inovaci na něj přináší především společnosti ze západu,“ říká ředitel veletrhu hraček Ernst Kick.

Norimberk ovládly čínské společnosti

Rok od roku ale hrají na veletrhu důležitější roli čínské společnosti. Jejich výstavní plocha se letos oproti 500 metrům čtverečních zdvojnásobila. Do Německa přijelo hned šedesát čínských vystavovatelů.

Hlavní pozornost je každoročně upřena na největšího výrobce hraček, americkou firmu Mattel. „Jak všichni víte, naše Barbie slaví narozeniny. A lidé se začínají ptát, co bude dál. Jak se bude její rodina vyvíjet dál? A hlavně, jak bude pokračovat její vztah s Kenem,“ vysvětluje mluvčí společnosti Mattel Julia Jansonová.

Veletrh každoročně navštíví přes 70 tisíc odborných návštěvníků. Ti zde najdou nejen všechny společnosti, které dominují trhu, ale je pro ně připraven i Mezinárodní hračkářský kongres a desítky workshopů s výrobci hraček a her.