Kaufland stahuje z trhu nebezpečný kráječ zeleniny

Praha - Hypermarkety Kaufland přikročily ke stažení nebezpečného kráječe zeleniny z tuzemského trhu. Mohou se z něj totiž uvolnit ostré čepele, které pak může zákazník spolknout spolu s nakrájenými surovinami. Lidé mohou kráječ s ostřím ve tvaru písmene V vrátit v prodejnách Kaufland a dostanou zpět peníze, uvedl mluvčí společnosti Kaufland Michael Šperl.

„Rozhodnutí o navracení výrobku učinila společnost Kaufland z důvodu preventivní ochrany spotřebitele. Nelze vyloučit, že může dojít k odlomení jednotlivých čepelí kráječe a k jejich možnému spolknutí,“ uvedl Šperl k nebezpečnému kráječi na zeleninu černé barvy se třemi vyměnitelnými nástavci.

Zboží bylo v prodeji od 10. února do 17. února 2011. Obal výrobku obsahoval text: „Kráječ na zeleninu, Dovozce Kaufland Warenhandel GmbH  Co. KG, Rötelstr. 35, D-74172 Neckarsulm“ s kódem EAN 4300175834667.

Zákazníci mohou výrobek vrátit v každé prodejně Kaufland v České republice a budou jim vráceny peníze, které zaplatili. K navrácení není třeba předložit pokladní lístek. V případě dotazů se zákazníci mohou obrátit na bezplatnou telefonní linku 800 165 894.