Novinkou roku Zlaté koruny je povinné ručení Kooperativy

Praha - Soutěž Zlatá koruna zná pro letošní rok své vítěze. V hlavní kategorii Novinka roku zvítězilo Povinné ručení NA100PRO s živelním pojištěním a pojištěním nezaviněné nehody Kooperativy pojišťovny. Druhé místo obsadil Fio Běžný účet bez poplatků Fio banky a na třetím místě skončilo 1. Povinné ručení bez povinností s hlášením škody přes smartphone aplikaci České pojišťovny.

První místo v kategorii účtů získal nováček na trhu Fio banka se svým Fio Běžným účtem bez poplatků, který odsunul z loňského prvního na druhé místo spořicí účet ING Konto ING Bank. Třetí místo obsadilo eKonto Raiffeisenbank. To se zároveň již poněkolikáté stalo absolutním vítězem v kategorii elektronické bankovnictví. Druhou pozici obsadila InternetBanka GE Money Bank a třetí místo patří Internetovému bankovnictví mBank.

Petr Kužel, prezident Hospodářské komory

„Je opravdu z čeho vybírat a banky a pojišťovny se předhánějí, co kdo lepšího najde na příští rok a jak nabídku zlepšit.“

Zlatá koruna (zdroj: ČT24)

Převratná hypotéka UniCredit Bank zopakovala své loňské vítězství v kategorii hypoték. Hypotéka Klasik Offset Raiffeisenbank skončila druhá a třetí místo obsadil další produkt UniCredit Bank Hypotéka Flexi. V kategorii Stavební spoření zvítězila tentokrát stavební spořitelna Wüstenrot s dětským stavebním spořením Kamarád+, druhé místo získal Atraktiv úvěr 3,7 procenta p.a. Českomoravské stavební spořitelny a jako třetí se umístila Raiffeisen stavební spořitelna s Nízkou hyposplátkou.

Mezi úvěry udžela prvenství GE Money Bank

I letos zvítězila mezi úvěry Konsolidace půjček od GE Money Bank, druhé místo získala ČSOB půjčka na zelené bydlení a třetí je Rychlá půjčka Raiffeisenbank. V kategorii platební karty si Zlatou korunu odnáší opět AXA karta, první karta, která spoří na penzi. Druhé místo letos obsadila Chytrá karta České spořitelny a třetí je kreditní karta MoneyCard Plus s věrnostním programem bene+ GE Money Bank.

V penzijním připojištění zopakovalo loňské vítězství Allianz penzijní připojištění s výnosem tři procenta, druhé je Penzijní připojištění PF České spořitelny a třetí příčka patří Penzijnímu připojištění Generali penzijního fondu.

V kategorii podílových fondů odborníky nejvíce zaujal podílový fond Horizont Invest, který patří do portfolia Conseq Investment Management. Na druhém místě skončil ČP Invest Zlatý fond a na třetím místě fond RentiérInvest společnosti Pioneer. V leasingu si vítězství letos odnesl Optimal leasing automobilů s flexibilními službami společnosti ČSOB Leasing, která obsadila také druhé místo s produktem Financování se službou VIP likvidace pojistných událostí. Třetí místo patří společnosti Raiffeisen Leasing za Click - financování vozů on-line.

Zlatá koruna ocenila i Pojišťovnu České spořitelny

V životním pojištění, která patří v soutěži tradičně k nejvíce obsazeným, zvítězilo stejně jako loni Flexi životní pojištění Pojišťovny České spořitelny. Na druhém místě je opět Perspektiva 7 BN Kooperativy pojišťovny, třetí skončilo Rizikové životní pojištění s dividendou UNIQA pojišťovny. V neživotním pojištění zvítězila Kooperativa s novinkou na trhu Povinným ručením NA100PRO. Další dvě místa obsadila Allianz pojišťovna s Allianz cestovním pojištěním s neomezeným limitem a Allianz majetkovým pojištěním se službou Home Asistance.

Cenu podnikatelů, o které se rozhoduje na základě veřejného internetového hlasování, získala mBanka se svým mBusiness Kontem, druhé místo získal Spořící účet pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby GE Money Bank a třetí místo patří České pojišťovně za pojištění Jistota.

Již dříve vyhlášenou Cenu veřejnosti letos obdrželo internetové bankovnictví GE Money Bank Internet Banka, druhé je mKonto mBank a třetí Nízká hyposplátka Raiffeisen stavební spořitelny. Počtem 144 101 účastníků hlasování letošní ročník překonal všechny minulé ročníky. Loni se hlasování účastnilo 143 900 osob, předloni 126 000 osob. Každým rokem vzrůstá i počet produktů, pro které lidé hlasují. Letos to bylo 717 produktů, loni 698, předloni pak 615.

Soutěž Zlatá koruna oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu. V roce 2011 se koná její devátý ročník. Od začátku soutěže se jí zúčastňují všechny významné banky, pojišťovny, leasingové, investiční a další finanční společnosti. V tomto ročníku soutěžilo 77 finančních společností s 206 produkty. Nejlepší produkty v 15 kategoriích vybírá finanční akademie složená z téměř 390 finančních odborníků.