Fortuna dobývá trh Sazky, vyjednala si prvních tisíc terminálů

Praha - Sázková kancelář Fortuna pomalu přebírá trh, ve kterém má ještě pořád své dominantní postavení Sazka. Fortuna podepsala smlouvy s prodejci pro první tisícovku loterijních terminálů a do konce roku plánuje dalších tisíc obchodních míst. Do jara 2012 pak chce vybudovat prodejní síť s až 3 000 místy, jak informoval mluvčí Fortuny Petr Šrain. Fortuna v polovině července spustí novou číselnou loterii Fortuna Lotto, jejíž týdenní tah čísel s jackpotem bude přímým konkurentem loterie Sportka společnosti Sazka s téměř 6 000 terminály.

Fortuně dodává terminály společnost Intralot, včetně zmenšeného typu „Microlot“. Smlouvy už Fortuna podepsala například s řetězci Geco, HDS Retail, Citi-Tabák, Valmont nebo Peal, desítkami individuálních prodejců a terminály budou také v přibližně 100 pobočkách Fortuny. Firma zároveň rozšiřuje síť pro prodej stíracích losů.

„Již nyní podepisujeme další prodejce na terminály, které nám Intralot dodá v následujících měsících. Ve smlouvách nevyžadujeme exkluzivitu, jsme přesvědčeni, že se naše hry prosadí i v přímé konkurenci.“

V současnosti je Fortuna Entertainment Group vedoucím poskytovatelem kurzových sázek ve střední a východní Evropě. V Česku je Fortuna dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu. V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je nadále československá finanční skupina Penta. Ta spolu se společností E-Invest také nabízí finanční pomoc Sazce, která je od 30. května v konkurzu.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením výstavby pražské haly O2 arena. Kvůli finančním potížím Sazky byla většina jejích terminálů odpojena. Nyní ale podle mluvčí insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky Lenky Tiché bylo obnoveno 99 procent smluv s obchodními partnery Sazky, kterými jsou zejména trafiky, bary či benzinové stanice. Klienti mají nyní k dispozici téměř 6 000 terminálů Sazky po celé zemi. Před vyhlášením úpadku měla Sazka 6 500 terminálů.

Vydáno pod