Fortuna spouští novou loterii Superloto

Praha - Společnost Fortuna hodlá 2. května vstoupit na trh s novou loterií nazvanou Superloto. Loterie má konkurovat nejpopulárnější číselné hře Sportka, kterou provozuje firma Sazka.

V loňském roce začaly společnosti Fortuna a Tipsport, které jsou lídry trhu kurzového sázení, na trhu loterií konkurovat Sazce, po více než 50 letech jejího monopolu. Tipsport provozuje od 11. července číselnou loterii Tipšestka, Fortuna uvedla 18. července novou loterii Loto. Následně přišla s denní hrou Zlatých 11. Loto bude v nabídce vedle Superlota dál.

„Sazka se po problémech s insolvencí vrátila do pozice lídra trhu. Fortuna zaujala pozici dvojky, ze které bude vytvářet tlak na Sazku. Tipsport neohrožuje Fortunu ani Sazku. Další hráč na trh číselných loterií pravděpodobně nevstoupí,“ prohlásil ředitel Fortuna Loterie Jiří Hosnedl. Podíl Fortuny na trhu číselných her odhadl na pět procent. Podíl Sazky byl podle jejího mluvčího Václava Jaloveckého minulý týden 94,4 procenta. Doplnil, že tato hodnota je již několik týdnů téměř konstantní.

Fortuna spouští vlastní loterii.
Zdroj: ČT24

Sloupec za 12 korun

Sloupeček Superlota má stát 12 korun, dva tahy v každém slosování, bank 150 milionů korun a slosování třikrát týdně. Bude se v něm volit šest čísel ze 49 a k tomu barva, jedna ze čtyř. Doplňková hra Šťastné číslo má stejný systém jako v případě Lota. Novinkou je ještě jedna doplňková hra Loto Plus. Ve Sportce sloupeček stojí na dva tahy ve slosování 16 korun, losuje se dvakrát týdně, sázející vybírají šest čísel ze 49.

Skupina Fortuna Entertainment je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek, působí v Polsku, Česku, na Slovensku a v Maďarsku. V Česku je dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu.