U:fon už je bez dluhů a chystá nové tarify

Praha - Společnost MobilKom, která provozuje mobilní síť U:fon, přešla od prosince pod nového vlastníka Air Telecom. Firma se prodejem v rámci insolvenčního řízení zbavila dluhů a chystá do konce roku nové tarify.

Air Telecom získal MobilKom za 21 milionů korun. Závazky MobilKomu přitom přesahovaly dvě miliardy korun. Air Telecom převzal majetek a kompletní agendu společnosti. Složením kupní ceny zároveň ukončil insolvenční správu. Veškeré smlouvy zůstanou v platnosti a pro zákazníky firmy se nic nemění.

„Koupili jsme zdravou společnost, která i v řízené insolvenci dokázala prokázat svou životaschopnost. I nadále chceme razit filozofii společnosti U:fon a svým zákazníkům nabízet kvalitní, přitom však dostupné telekomunikační služby,“ uvedl předseda představenstva Air Telecomu Martin Hes.

Během prosince U:fon podle Hese nabídne nové služby akcentující současné potřeby českých zákazníků na hlasové a internetové služby, jaké jsou běžné na západě Evropy. Nová nabídka naváže na úspěšný hlasový tarif Volání za korunu, který umožnil neomezené volání za jednu korunu za minutu do všech sítí v ČR a do vybraných sítí v zahraničí.

Air Telecom je dceřiná firma společnosti N&F Marketing Group, která zvítězila ve výběrovém řízení upořádaném insolvenčním správcem. Ve finále nabídla vyšší cenu než Ultranet bývalého generálního ředitele U:fonu Tomáše Budníka. N&F Marketing Group se mimo jiné zabývá přímým prodejem prostřednictvím obchodních zástupců a cíleným marketingem.

Vydáno pod