Pražští celníci našli tisíce padělků za víc než 15 milionů

Praha - Celníci našli v prosinci při dvou kontrolních akcích na tržišti v pražských Holešovicích tisíce padělků značkového oblečení a doplňků. Škodu odhadli na zhruba 16,5 milionu korun. Pachatelé padělali třeba oblečení firem Louis Vuitton, Chanel nebo Gucci.

Největší úlovek si celníci připsali během několikadenní kontroly, kdy našli na tržišti tisíce kusů padělaného textilu, obuvi, hodinek, parfémů nebo kožené galanterie. „Zboží bylo vydáváno za originály. Škoda způsobená majitelům ochranných známek by byla téměř 15 milionů korun,“ uvedla mluvčí pražského Celního úřadu Ivana Kurková.

Další padělané oblečení odhalili pražští celníci při kontrole osobního auta. „V jeho zavazadlovém prostoru objevili více než 200 kusů textilního zboží, jako mikiny, teplákové soupravy, bundy nebo trička,“ poznamenala Kurková. „Oblečení bylo označeno logy - třeba Diesel, Replay, Mustang či Roxy. Škoda způsobená majitelům ochranných práv by v tomto případě byla 1,5 milionu korun,“ doplnila.

S blížícími se Vánocemi a častějšími kontrolami podle Kurkové stoupá agresivita obchodníků. Jeden z celníků byl při zmíněných prověrkách napaden prodavačem. „Naštěstí se to obešlo bez zranění,“ řekla mluvčí.

Vydáno pod