Praha je pro turisty páté nejlepší město světa. Trumfla i Paříž

Londýn – Praha je pátá nejlepší destinace na světě, míní cestovatelský server TripAdvisor a jeho uživatelé. První místo přitom ve výběru 25 nejlepších světových destinací pro letošní rok získal Istanbul. Také druhé a třetí pořadí v žebříčku Travelers' Choice 2014 připadlo na evropské metropole, konkrétně Řím a Londýn. Čtvrtou nejlepší destinací pro tento rok se na základě hodnocení nezávislých cestovatelů stal Peking.

Do hodnocení 25 nejlepších destinací pro letošní rok se včetně Istanbulu a Prahy dostala i desítka evropských měst. O prvenství přitom přišla Paříž, která se posunula na sedmé místo. Hned za Prahu se zařadil marocký Marrákeš. Na osmém místě skončila vietnamská metropole Hanoj a na devátém kambodžské Siem Reap, které se nachází blízko chrámového komplexu Angkor Wat. První desítku pak uzavírá Šanghaj.

Praha, která si oproti minulému roku polepšila o čtyři příčky, je se svým „bohémským kouzlem a pohádkovými rysy“ dokonalým cílem pro lidi, kteří mají dost pláží a chtějí se raději plně věnovat kultuře. Více o loňském výsledku si můžete přečíst ZDE.

Web internetového rádce s názvem TripAdvisor dává dohromady doporučení a hodnocení cestovatelů z celého světa. Jen loni jej každý měsíc navštívilo více než 260 milionů lidí. Za tuto dobu na stránky napsali přes 150 milionů hodnocení. 

Události: Praha uspěla v anketě serveru TripAdvisor (zdroj: ČT24)

TOP 25 světových destinací podle serveru TripAdvisor

1. Istanbul 

2. Řím

3. Londýn

4. Peking

5. Praha

6. Marrákeš

7. Paříž

8. Hanoj

9. Siem Reap

10. Šanghaj

11. Berlín

12. New York

13. Florencie

14. Buenos Aires

15. Barcelona

16. Petrohrad

17. Dubaj

18. Kapské Město

19. Bangkok

21. Budapešť

22. Sydney

23. Lisabon

24. Čiang Mai

25. San Francisco