Bookmakeři vs. sázkaři aneb jak Češi sázeli na hokej

Praha - Hokejové zápasy na letošním šampionátu v běloruském Minsku mnohdy sázkaře nepotěšily. Díky poměrně rozkolísaným výkonům favorizovaných mužstev vyšly tipy mnohdy úplně jinak, než se čekalo - z toho měli radost zejména bookmakeři. Letos se vyplácelo sázet na papírově slabší týmy, které předváděly v základní části dobré výkony. Pořadí na prvních čtyřech místech však již sázkaři odhadli přesně.

V kursových sázkách platí, že výhry favoritů nahrávají sázkařům, překvapivé výsledky pak zase bookmakerům. Vzhledem k poměrně překvapivým výsledkům z řad týmů, které se dříve nedraly tak dopředu, tak hokejový šampionát dopadl podle odborníků mírně ve prospěch bookmakerů. Tipy na zlatou medaili pro Rusko však vyšly.

Navíc výhry týmů, které se dříve vyskytovaly pouze v zadní části výsledkové listiny, se množí. „Potvrdil se trend z posledních let, kdy hokejoví trpaslíci stále častěji dokážou porážet tradiční hokejové velmoci,“ řekl mluvčí Tisportu Jiří Hadrava.

  • „Jasně nejsázenějším zápasem bylo derby Česko - Slovensko, na který jsme přijali sázky přes deset milionů korun,“ podotkl Hadrava.
  • „Mistrovství světa nakonec potvrdilo naše očekávání a díky boji českého týmu o medaile ho i mírně překonalo,“ poznamenal mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Sázkaře příliš nepotěšil ani český tým, který byl v řadě zápasů sázkaři favorizován - proti Dánsku, Slovensku i Francii dokázal po řádné hrací době pouze remizovat. Úspěšnější byli až ve finále, kdy Čechům přisuzovali právě čtvrté místo.

Sázení
Zdroj: ČT24

Nejvyšší výhra činila: 879 tisíc

Tři vrcholy letošního sázkařského roku

  • Zimní olympiáda v Soči (prosázeno přes 500 milionů)
  • Hokejové mistrovství světa v Minsku (prosázeno přes 800 milionů)
  • Velký objem sázek se čeká i od fotbalového mistrovství v Brazílii

Sázkové kanceláře vyhlížejí i příští rok, kdy se bude konat hokejový šampionát, který se bude konat v Praze a Ostravě. Sázky se tedy očekávají ještě vyšší, než jak tomu bylo v případě Běloruska.