Dálnice D7 je po ranní nehodě průjezdná oběma směry

Vážná nehoda dvou osobních aut ráno uzavřela dálnici D7 na 40. kilometru mezi Louny a Panenským Týncem. Komunikace byla uzavřená v obou směrech, na místě zasahovali hasiči a záchranáři. Po desáté policisté hlásili, že směr na Chomutov už je průjezdný, asi o hodinu později už se dalo projet oběma směry. Čtyři lidé utrpěli těžká zranění, řekla severočeská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Nehoda byla na operační středisko hlášena kolem půl osmé ráno, okolnosti zatím policie nezná. „Pravděpodobnou příčinou bylo nedání přednosti v jízdě,“ uvedla Hyšplerová.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokopa Voleníka letěly na místo vrtulníky záchranné služby z Ústí nad Labem a z Prahy a vyjely také tři sanitky.

„Ústecký vrtulník transportoval jednu osobu s vážným zraněním do ústeckého traumacentra, kolegové z Prahy transportovali jednu osobu s vážným zraněním na traumacentrum do Motola, tam směřovala i sanitka s dalším zraněným. Druhá sanitka vezla vážně zraněného do pražské Ústřední vojenské nemocnice,“ doplnil Voleník.