D1 mezi Mirošovicemi a Ostředkem je opět otevřená. Osazování nového nadjezdu se protáhlo

UDÁLOSTI: Uzavřená byla dálnice D1 na 25. kilometru 14 hodin (zdroj: ČT24)

S dvouhodinovým zpožděním se vrátila auta na dálnici D1 mezi 21. a 34. kilometrem. Ředitelství silnic a dálnic ji nechalo večer uzavřít kvůli stavbě nového nadjezdu, původně měla uzavírka skončit v 9 hodin. Konvoj, který vezl na 25. dálniční kilometr novou mostní konstrukci, ale nabral zpoždění, a tak uzavírka skončila až v 11 hodin. Řidiči musí počítat s dvoukilometrovým omezením i po otevření dálnice. Ve směru na Prahu ale zůstanou dva jízdní pruhy, aby zúžení příliš nekomplikovalo návraty z víkendu a z podzimních prázdnin.

Uzavírka dálnice D1 mezi Mirošovicemi a Ostředkem začala v sobotu ve 21 hodin. Skončit měla v neděli v 9 hodin, silničáři ale dopoledne ohlásili odklad na 11. hodinu. Příčinou zdržení byla pomalejší doprava konstrukce na místo, uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Na rozdíl od minulé obdobné uzavírky, která však trvala dva dny a na objízdných trasách i před sjezdem na dálnici se tvořily kolony, byla nyní situace podle policistů klidná. „Na objízdných trasách jsme žádné komplikace nezaznamenali,“ řekla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Po znovuzprovoznění ale zůstává poblíž nového mostu dopravní omezení. V jednom jízdním pásu ještě zůstává stavební technika a mezi 24. a 26. kilometrem se jezdí obousměrně ve druhém. Zůstane to tak až do pondělního rána. Na dálnici jsou nyní jízdní pruhy a silničáři věří, že dokážou zabránit vážným dopravním komplikacím.

V neděli odpoledne se totiž budou lidé vracet nejenom z víkendu, ale i z vícedenních pobytů o podzimních prázdninách. „Budeme vést dva jízdní pruhy směrem na Prahu. Očekáváme návratovou nedělní špičku,“ ujistil mluvčí ŘSD.

Od 22 hodin do pondělních 6 hodin bude ovšem omezení větší, každým směrem zůstane řidičům k dispozici pouze jeden pruh. V pondělí ráno veškerá omezení na D1 skončí.

Rekonstrukce mostu u obce Kaliště začala v době, kdy se ještě modernizovala i dálnice samotná. O prvním říjnovém víkendu ale skončily práce na posledních úsecích, které se opravovaly, a silničáři prohlásili modernizaci za dokončenou. Některé stavby, jako je nadjezd u Kaliště, ale ještě čekají na dokončení. Až v příštích letech navíc začne oprava dálničního mostu Šmejkalka nedaleko od místa, kde se nyní staví nadjezd.