Na východě tropické třicítky, na západě sotva dvacet. Studená fronta rozdělí Česko

V sobotu bude Česko teplotně rozdělené. Zatímco na východě porostou teploty ke 33 stupňům, v západních Čechách bude jen 22 °C. Ještě větší rozdíly teplot pak zřejmě budou v pondělí, kdy bude přecházet další studená fronta. V úterý pak zejména Moravu čeká zřejmě dramatické ochlazení, když teploty spadnou skoro o dvacet stupňů. Meteorologové však budou předpověď ještě upřesňovat.

V pátek bude jasno až polojasno, od západu ale během dne bude postupně oblačnost přibývat. Nejvyšší teploty se budou pohybovat v rozmezí 27 až 31 stupňů Celsia.

V sobotu bude počasí nad Českem ovlivňovat studená fronta, na západě proto bude výrazně chladněji. Rtuť teploměru tam vyšplhá jen na 22 až 26 stupňů. Na jihovýchodě republiky ale může být až 33 stupňů a hrozí tam i silné bouřky.

Na obloze bude polojasno, na západě a severozápadě ale oblačno až zataženo a mraky se během dne rozšíří i na zbytek území. Během večera ale zase budou v Čechách od severozápadu srážky ustávat a obloha se bude protrhávat.

Předpověď počasí pro nejbližší dny (zdroj: ČT24)

V neděli bude jasno až polojasno, na jihovýchodě ještě zpočátku bude doznívat déšť i oblačnost. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 25 až 29 °C.

Během pondělí bude počasí u nás ovlivňovat další studená fronta. Obloha bude polojasná, ale od západu bude postupně oblačno až zataženo. Na většině území budou přeháňky a ojediněle hrozí i silné bouřky. Také v pondělí budou velké rozdíly teplot: na jihovýchodě bude rtuť teploměru šplhat až ke 35 stupňům, ale na západě sotva překoná dvacítku.

V dalších dnech pak dojde k ochlazení na celém území. Nejvyšší denní teploty budou mezi 19 až 24 stupni Celsia, v úterý může být na východě jen 16 stupňů. Na obloze bude podle výhledu ČHMÚ oblačno a místy se objeví přeháňky.