Na Maledivách zemřel čtyřiaosmdesátiletý český turista

V sobotu odpoledne bylo v laguně jednoho z maledivských ostrovů nalezeno tělo 84letého českého turisty. Maledivská média o tom informovala místní policie. Dodala, že hlášení o mrtvém muži, který se patrně utopil, dostala kolem 15:15 místního času (11:15 SEČ). České ministerstvo zahraničí zprávu potvrdilo.

Tělo Čecha bylo převezeno do nemocnice v hlavním městě Malé. Okolnosti jeho úmrtí v současnosti vyšetřuje policie.

Mluvčí ministerstva zahraničí Michal Bucháček informaci o úmrtí českého občana na Maledivách potvrdil. „Poskytujeme konzulární pomoc, jaká je v těchto případech obvyklá,“ uvedl.

Na Maledivách v letošním roce zemřeli už čtyři zahraniční turisté. Šestašedesátiletý muž z Jižní Koreje, který pobýval ve stejném resortu, se utopil minulou středu při šnorchlování.

Před pár dny se při koupání v moři utopil mladý filipínský pár, který na Maledivách trávil líbánky. Těla devětadvacetileté ženy a jejího o rok staršího manžela byla podle Maledives Independent  v sobotu vrácena na Filipíny.

Série úmrtí přiměla úřady k přezkumu předpisů

Série tragických smrtí přiměla maledivské ministerstvo cestovního ruchu k zahájení inspekcí a přezkumu předpisů, píše místní tisk. Mají se konat například diskuze o označení bezpečných oblastí ke koupání. Někteří zahraniční turisté se totiž často vydávají plavat nebo potápět bez doprovodu.  

Maledivy, ostrovní stát, který leží v Indickém oceánu, je oblíbeným cílem zahraničních turistů. Země je vyhledávaná především mezi potápěči.