Ledovka hrozí v polovině Česka. Meteorologové rozšířili varování

Kvůli mrznoucímu mrholení se může v polovině Česka tvořit slabá ledovka. Meteorologové rozšířili své dřívější varování pro severní polovinu Moravy a Slezsko také o západní a jižní Čechy, jižní část Středočeského kraje a Vysočinu. Chodníky a vozovky mohou klouzat, chodci i řidiči by proto měli být opatrní.

Až do pátečního rána má podle meteorologů místy mrholit, ojediněle i sněžit, a objevit se může mrznoucí mrholení doprovázené tvorbou slabé ledovky.

V jihozápadní polovině Čech a na Českomoravské vrchovině se může ledovka vyskytnout hlavně ve vyšších polohách v noci na pátek. Na severovýchodě republiky budou mrznoucí srážky po celý čtvrtek i v nižších polohách. Postupně však budou slábnout.

Upozornění na ledovku pro Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj platí do páteční osmé hodiny. Pro Karlovarský kraj, většinu Plzeňského a Jihočeského kraje, Vysočinu a okresy Příbram a Benešov od čtvrtečních 18 hodin do pátečních 8 hodin.

Výstraha před ledovkou s nízkým stupněm nebezpečí platí ve žlutě označených oblastech
Zdroj: ČHMÚ

Současný ráz počasí vydrží až do soboty. Bude zataženo, často s mlhou a slabým mrholením nebo sněžením. Nejvyšší denní teploty se udrží mezi 3 až 7 stupni Celsia. Po víkendu začne do střední Evropy proudit chladnější vzduch od severovýchodu až východu a denní teploty se budou pohybovat kolem nuly, noční spadnou až k minus pěti stupňům.

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24
Vydáno pod