Střelba na Benešovsku: Jeden člověk zemřel, další je těžce zraněný. Podezřelého policisté zadrželi

Policisté na Mělnicku zadrželi člověka podezřelého ze střelby v Jankovské Lhotě na Benešovsku. Při ní jeden člověk zemřel, druhého s těžkým zraněním záchranáři převezli do nemocnice.

Ke střelbě došlo v pátek odpoledne v jednom z rodinných domů. Sousedé, kteří uslyšeli křik a volání o pomoc jednoho z postřelených, ihned přivolali policii a záchranáře, uvedl Týdeník Policie.

Televize Nova a portál Novinky.cz přinesly rozhovor s jednou z obyvatelek obce, která byla svědkyní události. Žena popisovala, že na místě viděla staršího muže v černé bundě. „Jenom jsem slyšela, jak ten kluk křičí, že ho někdo postřelil,“ řekla médiím svědkyně. „Chtěla jsem mu jít pomoct, ale tady mi říkal jeden kluk ze vsi: Nechoď tam, postřelí i tebe.“

Jeden člověk střelbu nepřežil. Druhý byl vážně zraněn a záchranáři ho převezli do nemocnice v pražských Střešovicích. „Pacient byl v intenzivní péči a připojen k plicní ventilaci,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Dopadení na Mělnicku

Na místo dorazilo velké množství policistů a strážníků z celého okresu včetně výjezdové skupiny kriminalistů z Benešova a z krajského ředitelství středočeské policie. Prohledávali nejen okolí obce, ale i další části Benešovska.

Podezřelého nakonec policisté dopadli v podvečer na Mělnicku. „Zákrok byl tak rychlý, že pachatel nestihl klást odpor,“ řekla policejní mluvčí Martina Fejfarová. Motiv jeho činu nyní budou policisté zjišťovat. Zdali se skutečně jednalo o vraždu, zatím mluvčí odmítla potvrdit.