Policie zasahovala na ředitelství Povodí Vltavy i ve stavební firmě z Olomouce

Policie zasahovala na ředitelstvích státních firem Povodí Vltavy v Praze a Povodí Moravy v Brně, na olomoucké radnici a v jedné stavební firmě v Olomouci. Vyplývá to z informací ČTK a serverů iRozhlas.cz a iDnes.cz. Mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej Radiožurnálu bez dalších podrobností řekl, že vyšetřování souvisí se stavbou protipovodňových opatření. Vedení Povodí Vltavy a Moravy se k věci nevyjádřila.

„Náš útvar dnešního dne pod dozorem Vrchního státního zastupitelství v Olomouci provádí úkony trestního řízení,“ řekl serveru mluvčí policie Jaroslav Ibehej. Zásah ve státním podniku potvrdilo i Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.

„V tuto chvíli tady probíhají nějaké prověřovací úkony. Žádnou oficiální informaci však nemám, nemohu to tedy komentovat,“ řekla mluvčí magistrátu Radka Štědrá. Podotkla, že radnice bude ve čtvrtek fungovat v běžném režimu. Olomoučtí policisté k zásahu nic uvést nechtěli, jejich krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová odkázala na mluvčího NCOZ Ibeheje.

 Zásah byl podle iDnes.cz proveden také v ředitelství státního podniku Povodí Moravy, který sídlí v Brně. „V tuto chvíli se vůbec k ničemu nemůžu vyjadřovat,“ uvedla pro server mluvčí Povodí Moravy Jana Kučerová. Ani ředitel Povodí Vltavy Petr Kubala se podle iRozhlas.cz k věci nechtěl vyjádřit.

Povodí Vltavy spravuje přes 22 tisíc kilometrů vodních toků. Hospodaří se 110 vodními nádržemi, stará se o 21 plavebních komor na Vltavské vodní cestě, o 347 jezů a 19 malých vodních elektráren. Povodí Moravy spravuje téměř 11 tisíc kilometrů vodních toků, asi 1100 kilometrů ochranných hrází, 29 větších nádrží, 139 dalších nádrží, 15 malých vodních elektráren, 13 plavebních komor a 172 jezů.