Nahnutý kolotoč v Zaječí míří před soud. Provozovatel nepřijal trest za nehodu

Provozovatel ohnuté pouťové atrakce, která loni v Zaječí zranila sedm lidí, stane před soudem. Muž totiž podal odpor proti podmíněnému trestu, který mu letos trestním příkazem udělil Okresní soud v Břeclavi. ČT informaci sdělila mluvčí soudu Lenka Konečná. V případě uznání viny muži hrozí až pětileté vězení.

„Odpor byl podaný proti trestnímu příkazu, na základě kterého měl provozovatel roční podmínku s 30měsíčním odkladem. Zároveň by 60 měsíců nemohl provozovat zábavní atrakce,“ řekla mluvčí Okresního soudu v Břeclavi Lenka Konečná. Poté, co si provozovatel podal proti trestnímu příkazu odpor, se bude případ řešit v hlavním líčení. Přesné datum ještě soud nenařídil.

K nehodě došlo v červenci 2017 v Zaječí na Břeclavsku, když se v obci konaly hody. Atrakce se podle policistů nahnula kvůli nezpevněnému podloží. Na kolotoči bylo tehdy minimálně 14 lidí.

Když muž z obsluhy zjistil, že je kolotoč nestabilní, atrakci sice nouzově zastavil, přesto někteří návštěvníci narazili nohama do zábradlí. Zranilo se tehdy sedm lidí včetně nezletilých, šlo o lehčí i vážnější zranění. Čtyři zraněné záchranná služba převezla do nemocnice, další tři ošetřila na místě.