Léto je jen dávnou vzpomínkou, víkend bude chladný a deštivý

Teploty blíže deseti než dvaceti stupňům zavládnou na konci týdne. Hlavně na Moravě bude víkend zároveň deštivý. O moc přívětivější nebude počasí ani v průběhu příštího týdne, ačkoli se začne pozvolna oteplovat.

Po větrném čtvrtku se počasí ztišilo, ale příjemný víkend z toho nebude. Naopak, sobota a neděle budou nejchladnější dny týdne. Nejvyšší průměrné teploty vystoupají sotva na patnáct stupňů, přesněji v sobotu na maximálně 13 až 17 stupňů Celsia a v neděli může být ještě o stupeň chladněji. Ještě chladněji bude v noci. Na západě Čech klesnou teploty až na 5 stupňů Celsia.

Víkend bude také deštivý, a to zejména na Moravě a ve Slezsku, v neděli může být i vydatnější. V západní části republiky naopak bude i polojasno a místy se objeví přeháňky.

Počasí v příštích dnech
Zdroj: ČT24

Po víkendu se začne oteplovat, ale jen velmi pozvolna. Jinými slovy, kdo touží po babím létě, nedočká se. „Musíme se připravit na chladná rána a podprůměrné teploty na toto roční období,“ podotkla meteoroložka Marie Odstrčilová. Intenzita deště na počátku týdne zeslábne, ale stále bude pršet.

Mnohem dramatičtější víkend čeká Asii. Nad Indickým oceánem se vytvořil tajfun Talim. Původně se ho obávali hlavně v Číně a na Tchaj-wanu. Nyní se však stáčí spíše k Japonsku. Zatím jde o tajfun čtvrté kategorie, na cestě k japonským ostrovům by však měl zeslábnout. Dorazí tam jako tajfun druhé kategorie.

Vydáno pod