Nehoda kamionu blokovala D1 u Brna devět hodin

Až před jedenáctou v noci bylo opět možné dojet po dálnici D1 z Brna do Vyškova. Předcozích devět hodin ji blokovaly následky nehody kamionu, která se stala na 210. kilometru u Holubic. Dlouho byla dálnice uzavřená v obou směrech, během odpoledne se podařilo alespoň částečně zprůjezdnit směr na Prahu.

Nehoda se stala po jedné hodině odpoledne. Na místo letěl vrtulník, podle policejního mluvčího ale řidič kamionu sám vylezl z kabiny. „Má jen lehké poranění hlavy a po domluvě byl ponechán na místě, ani jsme ho netransportovali do zdravotnického zařízení,“ dodala mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková.

Kamion se po nárazu do svodidel převrátil na bok a zablokoval jízdní pruhy. Vyteklá nafta si pak vynutila uzavírku i ve druhém směru. Objízdná trasa vedla přes Rousínov a ucpávala se.

Ve směru na Prahu se v průběhu odpoledne podařilo dálnici zprůjezdnit alespoň jedním pruhem. V podvečer se ještě zopakovala uzavírka kvůli vyprošťování havarovaného kamionu. I potom ale zůstávala směr na Ostravu neprůjezdný. Před jedenáctou se konečně podařilo zprovoznit dálnici v tomto směru alespoň jedním pruhem, v opačném směru již byly průjezdné oba.