Zátah v hotelu: Policie zatkla hledaného Sedlaříka i podnikatele Březinu

Zlín – Policie zatkla podnikatele Radka Březinu a hledaného jednatele společnosti Verdana Roberta Sedlaříka. Oba jsou spojováni s metanolovou aférou. Stalo se tak v rámci zátahu v Hotelu Lázně Kostelec u Zlína. České televizi to bez dalších podrobností potvrdil státní zástupce Roman Kafka.

Těžkooděnci z ÚOOZ obsadili hotel krátce po druhé hodině. Desítky policistů zároveň uzavřely všechny příjezdy včetně lesních cest. Na místo přijel i psovod. Policisté ani večer hotel neopustili, prohledávají i pokoje. „Od dnešních odpoledních hodin provádíme úkony trestního řízení, které je vedeno na našem útvaru. O jaké úkony se jedná, s čím souvisí či nesouvisí, zveřejníme až v následujících dnech, abychom předčasnou medializací neohrozili jejich průběh,“ řekl mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták.

Březina stojí podle informací České televize za Likérkou Drak. V minulosti byl podezřelý z nelegálních obchodů s lihem a obviněný za únos. Reportéři ČT ale zjistili, že je i neoficiální hlavou společnosti Moravia Chem, kde pracoval i Tomáš Křepela - jeden ze dvou hlavních obviněných v kauze Metyl.

Jednatel Likérky Drak Pavel Čaniga už dříve uvedl, že Moravia Chem je dodavatelem lihu do likérky. V jejím alkoholu české úřady nedávno nalezly vysoký obsah metanolu. Moravia Chem ale popřela, že by směs s metanolem přišla od ní. Čanigu policie v polovině října obvinila z trestného činu ohrožování zdraví závadovými potravinami a jinými předměty. Sklad, ve kterém toxický alkohol byl, patří distribuční společnosti Verdana. Po jejím šéfovi Robertu Sedlaříkovi dosud policie pátrala.

Polciie má další podezřelé v metanolové kauze (zdroj: ČT24)