Policii se nepodařilo prokázat, že řidič najel do kolony s Merkelovou úmyslně

Řidič v černém mercedesu, který měl v Praze ohrožovat kolonu kancléřky Angely Merkelové cestou na Úřad vlády, nespáchal trestný čin. Policii se podle mluvčího Tomáše Hulana nepodařilo prokázat, že by chtěl do kolony najet a někoho ohrožovat. Informaci přinesl deník Právo. Kauzu bude podle něj nyní řešit pražský magistrát jako přestupek.

Incident se stal na křižovatce ulic Milady Horákové a Tychonovy. Muž v černém mercedesu se měl několikrát pokusit vytlačit policisty z vozovky. Ti mu proto museli pohrozit použitím střelné zbraně.

Policie řidiče ihned po incidentu zajistila a převezla na služebnu. Případ si poté převzali pražští kriminalisté, kteří se jím zabývali pro podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě.

Muži hrozí pokuta až pět tisíc

„Nebyly zjištěny skutečnosti, které by vypovídaly o tom, že by chtěl najet do kolony nebo atakovat paní kancléřku Merkelovou,“ řekl nyní Hulan. 

Protože ale muž nereagoval na pokyny k zastavení, je podle mluvčího podezřelý z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby, za který mu hrozí pokuta až pět tisíc korun.