Bouchlo mi v palici, tvrdí mladík, který ubodal a oloupil prarodiče

Čtyřiadvacetiletý Tomáš Francl se zodpovídá před soudem z vraždy svých prarodičů. Podle obžaloby je brutálním způsobem zavraždil loni v červnu v jejich bytě v Tovačově na Přerovsku, kde s nimi bydlel. Napadl je v noci, když spali. Babičku nejprve rdousil, a pak ubodal. Dědu usmrtil ranou nožem do krku. Poté vypáčil skříň a ukradl přes padesát tisíc. Přiznal se. Hájí se tím, že jednal ve zkratu. Hrozí mu výjimečný trest.

Tomáš Francl před soudem v Olomouci vypověděl, že zaútočil nejprve na spící dvaasedmdesátiletou babičku. Rozsvítil světlo, vrhnul se na ni a rdousil ji rukama, až upadla do bezvědomí. Když se začala probírat, bodl ji nožem do krku a pak několikrát do hrudníku. „Poté odešel do obývacího pokoje za dědečkem, kterého razantně bodl do krku. Muž na místě vykrvácel,“ uvedl státní zástupce.

Obžalovaný přiznal i to, že poté vypáčil skříň v ložnici, kde měli prarodiče schované peníze. Ukradl přes padesát tisíc korun. Během výpovědi plakal. Odmítá, že by vraždy předem plánoval. Tvrdil, že osudného dne byl rozčílený z práce a o půlnoci ho prý velmi rozrušila zpráva od jeho bývalé přítelkyně.

Po vraždách šel do nočního klubu

Po přečtení zprávy si prý zašel pro nůž a pak znovu ulehl do postele. „Přemýšlel jsem, že se zabiju,“ tvrdil. Místo toho tvrdě zaútočil na prarodiče. Neuměl to vysvětlit. „Bouchlo mi v palici. Když jsem to provedl, nemohl jsem tomu ani uvěřit. A zpanikařil jsem. Vzal jsem peníze ze skříně a utekl,“ popisoval.

Obžalovaný Tomáš Francl
Zdroj: Luděk Peřina/ČTK

Než ho dopadli policisté, utrácel ukradené peníze v herně a v nočním klubu. O tom, co udělal, se svěřil nejprve společnici, kterou si zaplatil. Poté šel do olomouckého akvaparku. A nakonec zatelefonoval bývalé přítelkyni a přiznal se i jí.

Mladíkovi hrozí až doživotní vězení

„Řekl mi, že zabil babičku a dědu. Nevěřila jsem mu. Pro jistotu jsem ale zavolala známému policistovi a společně jsme zašli k nim domů. Marně jsme zvonili a bouchali na dveře, proto jsme zavolali hasiče,“ líčila dívka. Vypověděla, že Francl prý řekl, že to, co udělal prarodičům, chtěl udělat i jí.

Podle svědků byl mladík problémový a právě prarodiče se mu nejvíce ze všech snažili pomáhat. Za dvojnásobnou vraždu mu hrozí až výjimečný trest, kterým může být i doživotní vězení.