Hořící automobil blokoval dopravu v centru Zlína

Zlín - Hořící osobní auto Škoda Forman zablokovalo dnes dopoledne dopravu v centru Zlína. Průjezd ve směru na Otrokovice byl velmi obtížný, ve městě se tvořily kolony. Silnice byla zcela průjezdná asi až za hodinu, řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Policisté se podle ní snažili odklánět dopravu a také zamezit chodcům, aby se pohybovali v okolí vozidla. „Auto totiž hořelo i vybuchovalo kousek od zastávky trolejbusu,“ uvedla Bartíková s tím, že vůz kompletně shořel. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Už při příjezdu hasičů byl celý vůz v plamenech. "Prioritou bylo nejen rychle uhasit plameny, ale i rychle zchladit tlakovou nádobu na plyn, který sloužil jako alternativní pohon vozu. Po uhašení plamenů dál hasiči
chladili nádrž s plynem a zabránili případné expanzi náplně," sdělil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že s vozem projížděl centrem města, když uvnitř ucítil kouř. Projel křižovatkou a auto odstavil v nájezdním pruhu pro trolejbusy. Po otevření kapoty se snažil odpojit autobaterii, ale požár se začal rychle šířit uvnitř vozu.

Oheň poškodil celé vozidlo, které vyhořelo. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 10 000 korun. „Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada v pojistkové skříni před předním sedadlem spolujezdce,“ doplnil Mitáček.