Pomozte dětem 2008 – Kuře slaví 10 let

Praha - Jubilejní ročník sbírkového projektu vrcholí velkým zábavným pořadem pod názvem Kuře slaví 10 let, který začne ve 20:00 na Velikonoční pondělí na ČT 1. Narozeninová párty bude pojatá jako velkolepá televizní show, jejímž cílem je vybrat co nejvíce peněz pro ohrožené a znevýhodněné děti. Součástí programu budou i sestřihy a ukázky, které připomenou nejlepší okamžiky celé historie konání projektu.

Pořad bude provázán předáváním cen, které však proběhne v osobitém, lehce parodickém provedení. „Vzhledem k tomu, že jsem herec, který ještě nikdy nezískal žádnou cenu, očekávám, že si mě během večera také nějaká cena najde,“ upozornil s humorem sobě vlastním na závažnou skutečnost moderátor Tomáš Hanák, který byl hostem pořadu Dobré ráno.

„Ceny budou mít pochopitelně podobu kuřete. Organizátoři sbírky tak chtějí poděkovat lidem, kteří různými formami a způsoby pomohli (např. spojencům sbírky, dárcům, umělcům),“ doplňuje vedoucí projektu Pomozte dětem v ČR Tomáš Přenosil, který zároveň prozradil, že za 10 let činnosti nadace se celkem vybralo 101 milionů korun, jež se rozdělily mezi 133 tisíc potřebných dětí.

Exkluzivně pro Pomozte dětem vystoupí v pořadu také osm profesionálních tanečníků, kteří se objevili v obou řadách zábavné show StarDance: Simona Švrčková, Michaela Gatěková, Kamila Tománková, Petra Kostovčíková, Petr Čadek, Jaroslav Kuneš, Jan Tománek a Jan Halíř. Všichni účinkující opět vystupují bez nároku na honorář. Show moderují stejně jako v předešlých ročnících Marcela Augustová, Tomáš Hanák, Míša Maurerová a Vojta Kotek.

Diváci mohou přispívat celoročně pomocí DMS zpráv na číslo 87777, přímo na bankovní účet 666 999 666/0300 nebo příslibem na bezplatnou telefonní linku 800 800 543, která bude speciálně k dispozici na Velikonoční pondělí.