Železniční dopravu na Hradecku zkomplikuje na dva týdny výluka

Hradec Králové - Dopravu na frekventované železniční trati z Hradce Králové do Jaroměře zkomplikuje od 24. dubna do 5. května výluka. Kvůli opravě trati z krajského města do Smiřic tam vlaky nahradí autobusy. Úsek je jedním z nejzatíženějších v regionu, denně jej využije téměř 6000 lidí, uvedl Roman Moravčík z vedení Českých drah v hradeckém kraji.

Každý den mezi 6:00 a 19:15 pojedou osobní vlaky z Jaroměře pouze do Smiřic a zpět. Souběžně s nimi pojedou náhradní autobusy v úseku Jaroměř - Hradec Králové a zpět. V čase před 6:00 a po 19:15 vlaky mezi Jaroměří a Smiřicemi nepojedou a veškerá doprava bude autobusy.

Lidé jedoucí rychlíky z Liberce na Pardubice boudou moci využít zrychlený autobusový spoj z Jaroměře do Pardubic, který v Hradci Králové stavět nebude. Ve stejný čas z Jaroměře vyjede také autobus do Hradce Králové, na který ale v Hradci rychlíky do Pardubic čekat nebudou.

Autobusy přitom nebudou mít zastávky na všech železničních stanicích po trase vlaků. Využijí zastávek autobusových dopravců. Kvůli delší jízdě autobusů také nebudou zajištěné všechny vlakové přípoje. Výlukový jízdní řád je k dispozici na internetu Českých drah nebo hradecké dopravní společnosti Oredo.